Wat doet een procesoperator?

De procesoperator is de menselijke factor in productieprocessen in de industrie. Operators controleren, samen met de meetkameroperator, de voortgang van het productieproces en sturen het proces door bepaalde handelingen of controles uit te voeren.

Samen met de technologische staf wordt het productieproces efficiënt en veilig ingezet terwijl de maximale kwaliteit behaald wordt.

De procesoperator werkt voornamelijk in 5 ploegendienst. Dat betekent dat je minder uren werkt dan bv kantoor- of dagdienstmedewerkers. Wel werk je regelmatig in de avond, nacht of vroege ochtend. Je hebt daardoor wel weer vrij op andere dagen en je hebt meer vakantie. Bovendien verdien je beter vanwege de ploegentoeslag!

 

Carrieremogelijkheden

Als procesoperator bij Fibrant op het Chemelot terrein kun je werkzaamheden op verschillende niveaus uitvoeren, afhankelijk van de opleiding die je gevolgd hebt. Hoe hoger het niveau, des te meer taken en verantwoordelijkheden je hebt. Als je veel ervaring hebt of een extra opleiding volgt, kun je ook Meetkameroperator, Troubleshooter of Chef van Dienst worden. Ook zijn er mogelijkheden om bv. instructeur te worden. Dan word je verantwoordelijk voor de leertrajecten van de nieuwe Fibrant operators die de fabrieken op Chemelot nog moeten leren kennen. Daarnaast kun je jezelf ook ontwikkelen in andere richtingen, we nodigen je uit om je interesse kenbaar te maken om hierover met ons te sparren!

 • Carrière

  Als procesoperator kun je doorgroeien en carrière maken

 • Salaris / Ploegentoeslag

  Qua salaris en ploegentoeslag zijn er maar weinig banen met betere voorwaarden. Je kunt zelfs kiezen voor 12, 13 of 14 betalingstermijnen

 • Vakantiedagen / vrije tijd

  Naast de vaste verlofdagen krijg je een zogenaamd MyChoice budget dat je kunt aanwenden voor extra verlofdagen of andere interessante zaken

 • Baanzekerheid

  Fibrant bestaat al sinds 1952 en geeft al 65 jaar zekerheid voor Limburgse en internationale werkgelegenheid

Onze medewerkers;

Zonder onze medewerkers zouden wij niet de topspeler kunnen zijn die we nu zijn. Juist hun betrokkenheid, drive, teamwork, kennis, kunde en ervaring zorgen ervoor dat Fibrant elke dag opnieuw een top prestatie kan leveren.

Onze Fibrant organisatie op Chemelot omvat uiteenlopende functies, de medewerkers die de chemische plant operationeel bedrijven zijn een cruciaal radartje in het Fibrant uurwerk. Zij sturen bij, controleren en zorgen ervoor dat onze fabrieken veilig, zo milieuvriendelijk mogelijk en optimaal kunnen presteren.

Onze mensen zijn niet beperkt tot wat er in hun functieomschrijving staat. Iedereen wordt uitgenodigd en aangemoedigd om een extra stap te zetten. Dat biedt vrijheid en tegelijkertijd verantwoordelijkheid. Passie, eigenaarschap en bouwen op elkaars sterkten zijn onze kernwaarden. Deze cultuur biedt nieuwe mogelijkheden om zowel persoonlijk als professioneel te groeien.

We functioneren als één team. Veilig werken is onze hoogste prioriteit en ieders verantwoordelijkheid. Wanneer wij succesvol zijn, zijn onze klanten dit ook. Wij zijn om die reden vastbesloten om niet alleen eigen doelstellingen te bereiken, maar ook die van onze klanten over de hele wereld.

Om een beter inzicht te geven in hoe je procesoperator kunt worden, welke opleidingen je nodig hebt en wat het werk precies inhoudt, hebben wij een aantal collega’s die zichzelf hiernaast presenteren. Natuurlijk zijn we ook trots op deze collega’s, die meebouwen aan het succes van ons bedrijf. Kijk zelf maar!

 • Dimitri van Dijk

  Ik ben Dimitri van Dijk, 29 jaar, woonachtig in Maastricht en vader van twee kinderen. Sinds 2010 ben ik werkzaam in de caprolactam industrie. Vroeger onder de naam DSM en sinds 2015 onder de naam Fibrant.

  In 2010 ben ik begonnen aan de opleiding procesoperator B. Nadat ik voor deze opleiding geslaagd was, ben ik begonnen met de opleiding procesoperator C. Het leren en werken heb ik als zeer prettig ervaren want zo kan ik de geleerde theorie daar waar mogelijk direct in de praktijk uitoefenen.
  (LEES MEER)

 • Ik ben Igo Dieteren , momenteel 46 jaar jong. Ik heb de opleiding voor procesoperator gevolgd op de toenmalige MTS en ben toen naar de HTS gegaan. Na 2 jaar op de HTS te hebben rondgezworven ben ik gaan werken in een metaalfabriek als ploegchef.

  In 2000 ben ik bij DSM aangenomen bij de aspartaamfabriek als operator

  Ik heb daar met veel plezier als meetkamer operator gewerkt tot deze fabriek in 2006 wrd gesloten.

  Hierna ben ik met behoud van de functie overgegaan naar de Caprolactamfabriek, het huidige Fibrant.

  (LEES MEER)

 • Marco Jansen van den Doormalen

  Mijn naam is Marco Jansen van den Doormalen, 38 jaar jong en woonachtig in Sittard. Na het behalen van mijn HBO diploma Personeel en Arbeid ben ik gaan werken binnen de arbeidsbemiddeling. Eerst bij een lokale speler en vervolgens in totaliteit 13 jaar binnen de Manpower Group in diverse functies.

  Ik heb altijd gezegd dat ik een keer een “echte” HR functie zou willen uitoefenen binnen de maakindustrie. Vanaf 1 maart 2017 is dit werkelijkheid geworden en ben ik HR Business Partner bij Fibrant.

  Als je bij Fibrant sollicitatiegesprekken gaat voeren dan is er een grote kans dat je met mij en een operator-ambassadeur als Dimitri of Igo aan tafel zit!

  (LEES MEER)

Jij bent op zoek naar een nieuwe uitdaging!

Solliciteer bij Fibrant en word proces operator in één van onze fabrieken in Geleen!

SOLLICITEER!