Operations Leader Fibrant – Urmond

Erwin Amesz fibrant, Technisch Management

Introductie

Til jij jouw team naar een hoger niveau?

Dan ben jij onze nieuwe Operations Leader

Jij gaat met plezier naar je werk als jij mensen kunt motiveren en inspireren. Je wilt ze met jouw enthousiasme stimuleren veilig te werken en hun verantwoordelijkheid te nemen. Vanzelfsprekend geef je daarin zelf het goede voorbeeld. En niet alleen dat: je vindt het heerlijk tussen je mensen in te staan en als één team de productieplanning te realiseren.

Zo werken jullie samen aan een prettige en professionele werkomgeving.


Organisatie

Fibrant is opgericht in 1952. Sinds 30 oktober 2018 zijn wij onderdeel van de Highsun Group uit China. Onze organisatie ontwikkelt, verbetert en verkoopt wereldwijd Caprolactam, Ammoniumsulfaat en hun bijproducten. Wij hebben productiefaciliteiten in Geleen en China. Bedrijven in de auto-, textiel- en agrarische industrie gebruiken onze hoogwaardige materialen in uiteenlopende toepassingen. Dat varieert van voedselverpakkingen tot nylon panty’s en kunstmest. In Nederland hebben wij ruim 300 medewerkers, verspreid over het hoofdkantoor in Urmond en de Chemelot-site in Geleen. Wij staan voor ‘Pure Chemistry’. Dat slaat allereerst op het magische, technologische productieproces waarop Fibrant een patent heeft. Daarnaast verwijst het naar de samenwerking tussen onze medewerkers. Pure chemie!

Functie

Jouw vakmanschap

Herken jij jezelf in dit profiel, dan ben jij uit het juiste Fibrant-hout gesneden. Bouwen op elkaars sterktes, vakmanschap en passie staan namelijk voorop in onze organisatie. Op dit moment zijn wij voor de afdeling productie op zoek naar een gedreven Operations Leader met minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring in de chemische procesindustrie. In deze functie geef je leiding aan een ploeg operators in een 5-ploegen continurooster.

Als Operations Leader heb je een veelzijdige baan. Je bent uiteraard verantwoordelijk voor het behalen van onze productiedoelen. Daarbij kijk je verder dan je eigen ploeg. Samen met de andere Operations Leaders zorg je voor een optimale overdracht tussen de diensten. Op die manier bewaken jullie 24 uur per dag, 7 dagen per week de continuïteit binnen Fibrant.

Jouw eerste prioriteit: veiligheid

Twee aspecten van jouw functie zijn zo mogelijk nóg belangrijker dan productieplanning. Op de eerste plaats heeft veilig werken in onze organisatie altijd prioriteit. Uiteraard mag jij van je medewerkers verwachten dat ze hun gezonde verstand gebruiken. Toch is het jouw taak om onze veiligheidsnormen op de werkvloer uit te dragen en te laten zien wat dat in de dagelijkse praktijk inhoudt. Zie je dingen die niet goed of soepel gaan, dan wijs je medewerkers daarop. Dat doe je natuurlijk in je eigen ploeg, maar ook daarbuiten.

Veilig werken stimuleren, betekent bijvoorbeeld dat je:

  • werkzaamheden vrijgeeft met werkvergunningen;
  • regelmatig rondgangen maakt door de fabrieken;
  • rapporteert over onveilige situaties;
  • zorgt voor orde en netheid in de installaties en naleving van milieu- en veiligheidsvoorschriften.

Jouw tweede prioriteit: eigenaarschap

Als Operations Leader ben je verantwoordelijk voor een goede personele bezetting van jouw ploeg. Zowel nu als in de toekomst. Dat betekent onder meer dat je jouw medewerkers beoordeelt. Daarnaast stimuleer je ze zichzelf te blijven ontwikkelen. Dat doe je samen met onze Learning Academy. Maar het allerbelangrijkste is dat jij ze stimuleert zich eigenaar te voelen van hun werk. Ze moeten verantwoordelijkheid nemen. Ze moeten actief zoek naar oplossingen voor productievraagstukken. Ze moeten bijdragen aan een cultuur van vertrouwen. Door samen te werken met collega’s binnen en buiten de ploeg, door anderen te helpen en door elkaars kracht te benutten. Alleen zo draagt jouw team bij aan een succesvolle toekomst voor Fibrant.

Functie-eisen

Wil jij onze Operations Leader worden, dan beschik je verder over de volgende kwaliteiten:

  • Je hebt minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring in de chemische procesindustrie;
  • Je hebt een hbo werk- en denkniveau;
  • Je bent minimaal in het bezit van een Vapro C-diploma;
  • Je bent resultaatgericht, besluitvaardig en weet prioriteiten te stellen.

Inlichtingen

If you have questions or want to discuss the position please contact Erwin Amesz on +31 46 460 00 00, info@approba.com or twitter.com/approba

Indien u vragen heeft of de vacature wilt bespreken, neemt u dan contact op met Erwin Amesz op +31 46 460 00 00, info@approba.com of twitter.com/approba