• chemische plant

Welke producten maakt Fibrant?

Sinds 1952 produceert Fibrant onder de naam DSM het product caprolactam. Fibrant heeft in het verleden hoogwaardige technologie ontwikkeld en is nog steeds een van de technologieleiders in de wereld.

Caprolactam is een naam die je wellicht niets zegt, toch kom je waarschijnlijk dagelijks in aanraking met ons product. Caprolactam is namelijk een grondstof voor de productie van synthetische vezels die onder andere gebruikt worden in textiel en plastic. Het kan dus zomaar zijn dat de trui die je draagt of de auto waarin je rijdt ons materiaal bevat.

Bij de productie van caprolactam komen grote hoeveelheden ammoniumsulfaat vrij. Dat is dan meteen ons tweede grote product dat we maken en verkopen. Sinds 2015 staat er een schitterende nieuwe fabriek in Geleen voor de productie van ammoniumsulfaat. Van oudsher wordt dit product gebruikt in de agrarische sector, in de vorm van kunstmest. Een van de recente ontwikkelingen is het zogenaamde technische ammoniumsulfaat, welk aan zeer hoge eisen moet voldoen om gebruikt te kunnen worden in levensmiddelen, medicijnen en producten voor waterzuivering.

Naast caprolactam en ammoniumsulfaat produceert Fibrant ook cyclohexanon en een aantal andere bijproducten die over de hele wereld worden verkocht.

Geïnteresseerd in een nieuwe uitdaging?

Bij Fibrant zijn wij altijd op zoek naar gemotiveerde en ervaren operators, technisch geschoold personeel die opgeleid willen worden voor het operator vak én natuurlijk diegene die onlangs hun operator diploma hebben behaald.

Heb je interesse in één van onze vacatures?

Klik hier!!