Igo Dieteren

admin Medewerkers

Ik ben Igo Dieteren , momenteel 46 jaar jong. Ik heb de opleiding voor procesoperator gevolgd op de toenmalige MTS en ben toen naar de HTS gegaan. Na 2 jaar op de HTS te hebben rondgezworven ben ik gaan werken in een metaalfabriek als ploegchef.

In 2000 ben ik bij DSM aangenomen bij de aspartaamfabriek als operator

Ik heb daar met veel plezier als meetkamer operator gewerkt tot deze fabriek in 2006 werd gesloten.

Hierna ben ik met behoud van de functie overgegaan naar de Caprolactamfabriek, het huidige Fibrant.

Na een aanleer periode van 2 jaar ben ik weer in de meetkamer terecht gekomen. Als meetkamer operator rouleer je samen met een collega meetkameroperator over de buiten en binnen post.
Het mooie van deze functie is dat je kennisdrager van de fabriek moet zijn.

Uiteindelijk ben je als meetkamerman de spin in het web van Chemie , hardware, software en mensen.

Het heeft natuurlijk wel even tijd nodig voordat dit zover is, maar na verloop van tijd gaat dit wel gebeuren!

In mijn functie krijg ik de mogelijkheid ook om extra werk uit te voeren. Zo heb ik samen met een team het besturingsprogramma (DCS) in de HPO, NIFA en ANON fabrieken omgebouwd. Dit was een langdurig, zwaar maar ook leerzaam project waar we zeker 2 jaar intensief mee bezig zijn geweest.
Ook neem ik vaak deel aan RCA’s. Dit is de zoektocht naar de grondoorzaak van een probleem, en TRA’s, technische risico analyse. Dit werken in multidisciplinaire teams vind ik heel uitdagend. De laatste tijd houd ik me ook bezig met verbetervoorstellen, trainingen van collega’s en organiseren van het meetkamer overleg. Door deze werkzaamheden heb ik veel contact met onze collega’s van Research en Staf.

Het mooie is dat ik in mijn Fibrant organisatie ook alle kans krijg deze werkzaamheden uit te voeren. Dit alles maakt dat ik nog steeds het werk als meetkameroperator heel erg leuk vind!

Sinds 2 jaar zijn we verkocht door DSM aan CVC en heten we nu Fibrant. In eerste instantie ben ik hiervan geschrokken omdat je bang bent dat de fabriek dan snel gesloten wordt. Gelukkig is dat niet het geval geweest, sterker nog , ik merk dat ons nieuwe management meer passie voor Fibrant heeft dat al onze oude managers samen. Er wordt meer aan vernieuwing en innovatie gedaan. Dit is in de organisatie ook duidelijk te merken . Meedenken en eigen initiatief wordt nu meer als ooit gewaardeerd. Ten minste , zo ervaar ik het.

Ik ben ervan overtuigd dat we de top met deze instelling zeker halen.

Heb je vragen aan mij, wil je weten of ons DCS systeem ook geschikt is om te gamen of wil je weten hoe innoverend onze systemen zijn?

Laat het me weten!