Highsun Group Holdings Ltd. kondigt de beoogde overname van Fibrant aan

admin Nieuws

Urmond, 17 mei 2018 – Vandaag tekenden ChemicaInvest en de Highsun Group een overeenkomst om Fibrant over te nemen. ChemicaInvest – een samenwerkingsverband tussen CVC Capital Partners en Koninklijke DSM – is nu eigenaar van Fibrant. De overeenkomst omvat alle aandelen van de caprolactamfabriek in Geleen (Nederland) en 60% van de aandelen van Fibrant Co. Ltd., de caprolactamfabriek in Nanjing (China). Naar verwachting wordt de beoogde overname gecompleteerd in het derde kwartaal van 2018. Die is onderworpen aan de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen en aan het consultatieproces met de Fibrant Ondernemingsraad.

  • Onderdeel van de transactie zijn de fabrieken in Geleen (Nederland) en Nanjing (China), inclusief alle medewerkers. Ook de dochterondernemingen van Fibrant BV en Fibrant Co. Ltd. en hun participaties in andere bedrijven, zoals Fibrant BV’s minderheidsbelang in Sitech, een technische dienstverlener in Geleen (Nederland), zijn onderdeel van de voorziene overname. Fibrant LLC (USA) wordt niet overgenomen
  • Het huidige management van Fibrant blijft ongewijzigd
  • Alle medewerkers van Fibrant, met uitzondering van de medewerkers van Fibrant LLC (Amerika), zijn onderdeel van de overname

Pol Deturck, CEO van Fibrant: “Deel uitmaken van een grote, geïntegreerde internationale speler zal Fibrant helpen succesvol te blijven op lange termijn. Aan de beoogde overname is een zorgvuldig proces voorafgegaan. Door onderdeel te worden van Highsun Group ontstaat een wereldspeler op het gebied van caprolactam en nylon, wat ten goede komt aan onze klanten, leveranciers en medewerkers en waarde zal creëren voor de aandeelhouders.”

Chen Jianlong, Bestuursvoorzitter van Highsun Group voegt toe: “Door deze geplande overname realiseren we een nieuwe stap in onze ambitie om een leidende speler te worden in de nylon 6-waardeketen. De reputatie van Fibrant op het gebied van kwaliteit van producten, wereldwijde service en duurzame technologie zal daar een belangrijke bijdrage aan leveren.”

Over Highsun Group
Highsun Group Holdings Ltd. is gevestigd in Fuzhou, de hoofdstad van de provincie Fujian in het zuidoosten van China. De groep heeft meer dan 5.000 werknemers en 3.000 zakenpartners en is actief in de chemische industrie, synthetische vezels en onroerend goed. De groep is de eerste in de chemische en synthetische vezelindustrie die acht delen van de nylon waardeketen integreert; van de upstream-cyclohexanonproductie tot de downstream-verfactiviteiten. De Highsun Group heeft de grootste caprolactamproductiefaciliteit ter wereld met een jaarlijkse output van 400.000 ton. Meer informatie over de Highsun Group kunt u vinden op www.highsunchina.com.

20180517 NL_Persbericht