Fibrant, een nieuwe naam voor de caprolactam wereldleider

admin Nieuws Leave a Comment

Fibrant, een nieuwe naam voor de caprolactam wereldspeler

Met ingang van 18 januari 2016 wordt Fibrant de nieuwe naam voor DSM Caprolactam na de recente overdracht van DSM’s wereldwijde caprolactam-activiteiten in een Joint venture met CVC Capital Partners.

Als belangrijkste leverancier van caprolactam is Fibrant de wereldleider en enige producent die actief is in de 3 belangrijkste verbruiksregio’s: China, de VS en Europa. Met zijn unieke HPOPLUS-technologie, gebaseerd op Fibrant’s eigen HPO®-proces, produceert het bedrijf hoogwaardige caprolactam en ammoniumsulfaat uit locaties in Nanjing (China), Augusta (GA, USA) en Geleen (Nederland).

Executive Chairman, de heer Sheu “Al meer dan 60 jaar hebben we de wereld geleid in de ontwikkeling van caprolactam technologie en procesverbetering. Met onze nieuwe naam en visuele identiteit brengt Fibrant een eerbetoon aan zijn erfgoed dat de nylonindustrie en de vezelmarkt bedient. De naam weerspiegelt onze levendige toekomst en de chemie tussen het bedrijf en haar partners.” Hij legde er ook uit dat het nieuwe logo een abstracte versie bevat van het unieke HPO-reactorsysteem. Onder de nieuwe naam Fibrant zetten meer dan 1.200 medewerkers in 3 belangrijke regio’s zich volledig in voor de voortzetting van de caprolactam- en ammoniumsulfaatmarkten. ”

Fibrant wordt geleid door CEO Pol Deturck, wiens opgegeven ambitie voor het bedrijf onbetwist marktleider is. “We zijn gebouwd op een sterk erfgoed van meer dan 60 jaar, met een bewezen track record als verantwoordelijke en betrouwbare producent van hoogwaardige producten en diensten. Ik ben van mening dat Fibrant in de komende jaren als marktleider optreedt in de vorming van de dynamiek van de industrie, door klanten direct op hun thuismarkten te bedienen, via ons unieke wereldwijde netwerk. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.