Fibrant, het oudste en jongste bedrijf op Chemelot, zoekt 75 operators

admin Nieuws

Fibrant is de oudste, maar ook de jongste werkgever op het Chemelot-terrein in Sittard-Geleen.

Het bedrijf is sinds 1952 vanuit DSM actief als wereldspeler in caprolactam en ammoniumsulfaat. Deze Limburgse werkgever draagt sinds vorig jaar de naam Fibrant. Caprolactam is een grondstof voor nylon met toepassingen in onder andere textiel en kunststoffen voor de automobielindustrie. Ammoniumsulfaat wordt veelal gebruikt voor kunstmesttoepassingen, maar bijvoorbeeld ook in de (dier)voedings- en farmaceutische industrie.

Het bedrijf werkt gestaag aan het neerzetten van de eigen organisatie, die ruim 300 medewerkers telt op de Chemelot site. CVC Capital Partners (65% aandeelhouder, naast DSM met 35%).

Dave Beijer, Director Human Resources geeft aan; “Het was nogal een uitdaging om vanuit een grote corporate zoals DSM los geweekt te worden en op eigen benen te moeten staan. Nu we zelfstandig zijn geeft het ondernemerschap en de dynamiek ontzettend veel energie. We werken hard aan het steeds beter maken van onze fabrieken en aan de werving van gekwalificeerd personeel. Mensen krijgen hier volop kansen om zich verder te ontwikkelen, ook buiten de functionele kaders om.”

Dit werven geldt zeker voor de groep operators, grotendeels als vervanging voor het deel van de huidige bezetting dat de komende jaren als gevolg van de vergrijzingsgolf gaat afvloeien. Daar speelt Fibrant nu flink op in middels een campagne voor de werving van 75 operators.

Dave Beijer geeft aan; “We gaan deze mensen dit jaar, maar ook in de komende jaren werven om onze organisatie te versterken en de kennis over te dragen aan de nieuwe generatie. Fibrant heeft hiervoor inmiddels een eigen website en portal gebouwd, namelijk werkenbijfibrant.nl. Doel van deze site is potentiële operators (B en C niveau) te informeren en te interesseren voor een loopbaan bij Fibrant.


https://www.wijlimburg.nl/nieuws-overzicht/fibrant-het-oudste-en-tevens-jongste-bedrijf-op-chemelot-zoekt-75-operators/