Caprolactam producent Fibrant op industrieterrein Chemelot investeert 40 miljoen euro in installaties om de milieubelasting nog verder te verminderen. Wij verwachten zo in juli 2021 de CO2-voetafdruk met meer dan 50 procent te verminderen. De nieuwe generatie groene caprolactam heet dan ook EcoLactam vanwege de verbeterde ecologische footprint.
De producten worden verkocht als onderdeel van de EcoLactam familie met Circular en Bio als label. EcoLactam Circular is gebaseerd op post consumptieafval dat via een proces, pyrolyse genaamd, weer wordt omgezet in zijn oorspronkelijke moleculen. Dit resulteert in een grondstof die vergelijkbaar is met de fossiele olie die wij gebruiken om caprolactam te maken. EcoLactam Bio wordt geproduceerd van een olieachtig product dat een bijproduct is uit de hout- en pulpindustrie. Deze hernieuwbare bronnen verwerkt Fibrant tot caprolactam met een zeer lage netto CO2-uitstoot.

Fibrant maakte vorig jaar al bekend 42 miljoen euro te investeren om de lachgasuitstoot vanaf 2020 te reduceren. Fibrant, dat sinds oktober 2018 deel uit maakt van de Highsun Group uit China, investeert om de uitstoot van lachgas te beperken.
Deze belangrijke stappen maken deel uit van de transformatie van Fibrant om in 2040 klimaatneutraal te zijn.