Fibrant lanceert EcoLactam – Caprolactam met een carbon footprint van wereldklasse

admin Nieuws

Fibrant, ’s werelds toonaangevende producent van Caprolactam, kondigt de lancering aan van EcoLactam®. Dit is onze nieuwe generatie Caprolactam, de belangrijkste bouwsteen van nylon 6, met een carbon footprint (CFP) van slechts 3,3 kg CO2-eq/kg CPL. Dit is mogelijk gemaakt door de voortdurende verbetering van onze productieprocessen.


Fibrant’s gepatenteerde HPO® en Hydranone® technologieën zijn al jaren dé standaard in de Caprolactam industrie wat betreft kwaliteit, efficiëntie en lage milieu-impact. Na aanzienlijke investeringen in projecten om de N2O-emissie te verminderen, verlaagde Fibrant haar CFP met meer dan 50%, resulterend in een nieuwe en uitzonderlijke
generatie producten: EcoLactam®. Aanvullende programma’s voor het verminderen van de carbon footprint zijn al gedefinieerd en hebben de hoogste prioriteit bij Fibrant op weg naar een klimaat neutrale toekomst.

“Bij Fibrant geloven we sterk dat het verlagen van onze carbon footprint een gezamenlijke verantwoordelijkheid is van alle spelers in de chemische industrie”, aldus Martijn Amory, CEO Fibrant. “De industrie speelt een sleutelrol in het transformeren van de waardeketen om echt duurzaam te worden. Bij Fibrant leidde de voortdurende verbetering van onze gepatenteerde technologieën tot een nieuw productfamilie, die ik met trots aankondig als onze nieuwe productgeneratie: EcoLactam®. Daarvoor combineerden we een uitstekende productkwaliteit en -prestaties met een nieuwe carbon footprint standaard voor Caprolactamproductie; dit is een belangrijke stap richting ons doel om CO2-neutraal te worden.”

EcoLactam® als biobased / circulair halffabrikaat voor de productie van bijvoorbeeld Nylon-6 garens

Sales & Marketing Director Paul Habets vult aan: “Met onze nieuwe productreeks EcoLactam®, kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn door in staat te stellen hun carbon footprint aanzienlijk te verlagen. Naast een ultra lage CFP bestaat de EcoLactam®-familie uit producten die bio-based zijn en deel uitmaken van een circulaire
economie. Dit is een veelbelovende ontwikkeling, niet alleen voor ons, maar vooral voor al onze partners in de waardeketen.”

Our history starts today.100% EcoLactam®