Fibrant aanwezig op de Brightlands Chemelot Talent day!

admin Nieuws

Are you the right material?

Tijdens het evenement presenteren meer dan 30 bedrijven, waaronder Fibrant, en onderwijsinstellingen zich samen met Brightlands Chemelot Campus en Chemelot Industrial Park aan de talenten van de toekomst.

Wat houdt het evenement in?

De Brightlands Chemelot Talent Day is een interactieve dag voor mbo’ers, hbo’ers en wo’ers van technische faculteiten. Fibrant, Chemelot Industrial Park, Brightlands Chemelot Campus en meer dan andere 30 bedrijven en onderwijsinstellingen informeren jong talent over de onderwijs- en carrièremogelijkheden op het terrein. De studenten kunnen zelf ervaren of het unieke Brightlands ecosysteem bij ze past door middel van interactieve sessies met lab tours, een Chemelot Industrial Park site tour, een Brightlands Campus tour, een innovatiemarkt, een job- en stagemarkt en persoonlijke gesprekken met bijvoorbeeld Fibrant medewerkers. Het programma duurt van 10:00 tot 16:00 uur en de meeste activiteiten vinden plaats in het Center Court.

Waarom is deze dag belangrijk?

Limburg streeft ernaar om een innovatieve en technologische speler van wereldniveau te worden. De ambitie van Chemelot Industrial Park en Brightlands Chemelot Campus is om de meest concurrerende en duurzame chemie- en materialencommunity van West-Europa te worden. Om deze ambitie waar te maken zijn er voldoende gekwalificeerde studenten en medewerkers nodig. Helaas blijkt uit recent onderzoek dat studenten en jonge professionals nauwelijks op de hoogte zijn van de onderwijsmogelijkheden en bedrijven op het terrein. Met dit event willen initiatiefnemers Chemelot Industrial Park, Brightlands Chemelot Campus, Maastricht University en CHILLabs daar verandering in brengen.

Meer info