Fibrant 65 jaar Pure Chemistry op de Brightlands Chemelot site

admin Nieuws

Sinds 21 november 2017 wordt er specifiek aandacht besteedt door Brightlands aan Fibrant middels de slogan:

Middels de Brightlands nieuws-mast langs de A2 wordt aandacht besteedt aan de historie, producten en activiteiten van Fibrant op Brightlands Chemelot Campus en Chemelot Industrial Park.

Ook aan de kant van het werven van nieuwe collega’s is Fibrant zeer actief. Zo hebben we bijvoorbeeld dit jaar al meer dan 22 nieuwe procesoperators mogen verwelkomen! Maar wij gaan door; ook de komende jaren zal fors geïnvesteerd worden in nieuwe medewerkers. Zo starten wij begin 2018 met een nieuw Procesoperator C opleidingstraject.

Hiervoor zoeken wij nog geïnteresseerden! Is dit iets voor jou?  Solliciteer hier!

De magische kracht van vezels: Pure Chemistry
Fibrant is een nieuwe naam op Brightlands Chemelot Campus en Chemelot Industrial Park, maar zeker geen nieuwe speler. Al sinds 1952 produceert dit bedrijf op de site hoogwaardige materialen die gebruikt worden in uiteenlopende toepassingen in onder andere de automobiel-, voedings- en textielindustrie. Tot 2015 gebeurde dat onder de vlag van DSM, inmiddels staat het bedrijf op eigen benen en is het onderdeel van een joint venture tussen CVC Capital partners en DSM.

“Pure Chemistry” staat enerzijds voor het complexe, magische, technologische proces waarlangs producten van Fibrant tot stand komen. Daarnaast staat het voor de samenwerking tussen de medewerkers. Zij maken het verschil en zorgen ervoor dat Fibrant een topspeler is. Op Chemelot staan de productiefaciliteiten. Daarnaast werken medewerkers van de research & technology afdeling op de Brightlands-campus aan continue verbeteringen van de kwaliteit van zowel de producten als het productieproces. Het bedrijf bestaat nu 65 jaar en het heeft altijd gezocht naar slimmere en schonere processen om producten te maken. Dit heeft ertoe geleid dat Fibrant wereldwijd bekend staat als de voorloper op het vakgebied. Fibrant is dan ook trots op de meer dan 100 patenten, die het bedrijf op zijn naam heeft staan.

De hoofdproducten van Fibrant zijn caprolactam, de grondstof voor polyamide, en ammoniumsulfaat, dat onder meer gebruikt wordt in de agrarische sector. De lange historie in combinatie met de drang naar verbetering heeft ervoor gezorgd dat Fibrant altijd vooraan heeft gelopen om de toepassing van caprolactam nog te ontwikkelen. Dat wat begon als een vezel voor parachutes is door continue innovatie nu een gewild materiaal voor hoogwaardige toepassingen in de textiel-, tapijt- en automobielindustrie. En de basis van deze ontwikkelingen is een steeds puurdere grondstof waardoor de partners van Fibrant in hun industrieën leidend kunnen blijven.

Bron: www.brightlands.com