ChemicaInvest draagt aandelen Fibrant officieel over aan Highsun Holding Group Ltd

admin Nieuws

ChemicaInvest draagt aandelen Fibrant officieel over aan Highsun Holding Group Ltd.

Urmond, 30 oktober 2018 – Vandaag draagt ChemicaInvest haar aandelen van Fibrant officieel over aan de Highsun Holding Group Ltd. Dat is een belangrijk en heugelijk moment voor alle betrokken partijen. Met de krachtenbundeling van de twee bedrijven ontstaat een internationale marktleider in caprolactam en nylon. Als marktleider gaat Highsun alle strategische kansen benutten om te bouwen aan een wereldwijde, stabiele nylon 6-waardeketen. ChemicaInvest – een samenwerkingsverband tussen CVC Capital Partners en DSM – is de huidige eigenaar van Fibrant.

De overname past perfect bij de ‘One World, One Team’-filosofie van Highsun Group. Samen met Fibrant gaat Highsun Group als één team bouwen aan een wereldwijde nylon 6-waardeketen.

Pol Deturck, CEO van Fibrant: “Door deel uit te maken van een solide en verantwoorde internationale speler in de nylonwereld creëren we continuïteit voor onze organisatie. Het stelt Fibrant in staat om ook op de lange termijn succesvol te zijn. Deze overname is een belangrijk moment voor Fibrant en voor onze medewerkers. De krachtenbundeling komt eveneens ten goede aan onze klanten en leveranciers.”

Chen Jianlong, Bestuursvoorzitter van Highsun Group voegt toe: “Met deze overname realiseren we een nieuwe stap in onze ambitie om een wereldwijde, stabiele nylon 6-waardeketen te bouwen. Samen met Fibrant vormen we een toonaangevend bedrijf met een evenwichtige vertegenwoordiging in groeiende, opkomende markten en solide, ontwikkelde markten. Ook is er sprake van technische en operationele synergie. De goede reputatie van Fibrant in productkwaliteit, wereldwijde service en duurzame technologie is voor Highsun Group van groot belang.”

Over Highsun Group Highsun Holding Group Ltd. is gevestigd in Fuzhou, de hoofdstad van de provincie Fujian in het zuidoosten van China. De groep heeft meer dan 5.000 medewerkers en 3.000 zakenpartners en is actief in de chemische industrie, synthetische vezels en onroerend goed. De groep is de eerste in de chemische en synthetische vezelindustrie die acht waardeketens volledig integreert; van de upstreamcyclohexanonproductie tot de downstream-verfactiviteiten. De Highsun Group heeft de grootste caprolactamproductiefaciliteit ter wereld met een jaarlijkse output van 400.000 ton. Meer informatie over de Highsun Group kunt u vinden op www.highsunchina.com

Klik hier voor het volledige persbericht